elen

Οι άδικοι νόμοι ανοίγουν στο λαό τον δρόμο της παρανομίας

Ποιο είναι το μοντέλο της ιδανικής κοινωνίας για ισορροπία και χαμόγελο; Ο λόγος αντικατέστησε τις πράξεις και η προσφορά ξεχάστηκε. Σε έναν υπέροχο αιώνα, η ευφυΐα έφτασε στα ύψη την τεχνολογία, και στα έγκατα την ανθρώπινη ψυχολογία, αφού δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν αυτά τα δύο και να έρθουν σε αρμονία μεταξύ τους. 

Τι έφταιξε σε όλο αυτό το κύμα εξέλιξης, κι έφερε ψυχική απόγνωση και άμετρη οικονομική αναστάτωση;

Καμία κοινωνία δεν άσκησε στην Ευρώπη τόσο βαθιά επιρροή όσο η ελληνική, με τις ιδέες της, την τέχνη της και τη φιλοσοφία που άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοι μας για την εξέλιξη. Και τώρα γράφουν την ιστορία, τα καμώματα κάποιων ρηχών ανίδεων και άκρως επικίνδυνων πολιτικών που δε χρησιμεύουν σε τίποτα. 

Αν η εκάστοτε κυβέρνηση δεν μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας,
τότε μιλάει με ψέματα και υιοθετεί μόνιμα το μικρόβιο του ψεύδους και της εκμετάλλευσης.
 

Η υπερεκτίμηση και ανοχή που δείχνει ο λαός στις έως τώρα πολιτικές συνεργασίες, φτάνει την αντοχή στα όρια της. Η συνείδηση του λαού δεν κοιμάται και δεν ονειρεύεται αγρούς με λουλούδια όταν ο δρόμος είναι στρωμένος με παγίδες και αγκάθια. Δεν φαντασιώνεται και δεν αγνοεί την πραγματικότητα. Κι όσο προσπαθεί να ξεφύγει ο πολίτης από νόμους που τον ζημιώνουν και τον θανατώνουν, τόσο αναγκάζεται να πρερνάει στην παρανομία. Άρα, οι άδικοι νόμοι ανοίγουν στο λαό τον δρόμο της παρανομίας. Και τότε, ενώ οι παγίδες φαίνονται, οι ηγέτες λένε πατήστε σε αυτές και στην καλυτέρα των περιπτώσεων θα τιμωρηθείτε. Χρειαζόμαστε πολιτικούς με θαυματουργό σεβασμό και θαυματουργή επιμονή, για τη σύνταξη ενός προγράμματος που θα μας βγάλει από τις παγίδες. Δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα το ξένο πρόγραμμα.

Κάθε ξένο που πατάει σε δικό του συμφέρον, δεν είναι για τη χώρα μας.

Την υπερδύναμη που την έχει μόνον ο Θεός, κι εμείς οι άνθρωποι που τη λαμβάνουμε υπό τη μορφή της φώτισης, ας την αναζητήσουμε κι ας την αξιοποιήσουμε. Μην την αφήνουμε απέξω.

Μοιάζουμε με ηθοποιούς που περνούν τον ρόλο τους για "ζωή".
Ο ρόλος όμως αυτός δεν έχει να κάνει με την αληθινή τους ζωή. 
 
Η αρνητική πολιτικοκοινωνική ροή, θα φέρει μεγαλύτερες καταστροφές αν δε βρεθεί "χέρι" να τη σταματήσει και να χτίσει φράγμα σταθερότητας και ασφάλειας. Χρειάζεται να ξεθάψουμε τις αξίες που χρόνια δεν βλέπουμε. Ο τόπος μας έχει αξίες και ο υπερβολικός ύπνος κουράζει παρά ξεκουράζει. Χάνουμε ώρες που δεν αναπληρώνονται, κι αυτές γίνονται μήνες και χρόνια. Κανείς δεν μπόρεσε να γυρίσει το χρόνο πίσω.
 
Προϋπόθεση για να δούμε την Ελλάδα σοβαρά, είναι να σοβαρευτούμε. Η σοβαρότητα πηγάζει από το ενδιαφέρων και την αγάπη μας για τη ζωή. Γίναμε υποχείρια της ύλης, σε όλα τα επίπεδα. Η Ελλάδα είναι ένα βαθύπλουτο κράτος σε πνεύμα, και αφήσαμε να μας φύγει... Ναι λοιπόν σε μία Νέα Πολιτική. Έτσι όπως μας παραδόθηκε από τους προγόνους μας. Με αξιοπρέπεια.
 

Για Το Σμαράγδι
Έφη Πασχάλη

 

© 2016 ToSmaradgi. All rights reserved. Η κοινοποίηση των θεμάτων μας επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται η "πηγή" tosmaragdi.com και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τροποποιείται το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε αυτό το δικτυακό τόπο.

κατασκευή ιστοσελίδων dynamicsite.gr