elen
  •  
    slide1-s


  • slide2-s

  • slide3-s2
  •  
    cover1B


  • cover2B

Εμείς, οι του κόσμου περιφερόμενοι, ασυνείδητα, γιατί νομίζουμε πως όλα τα γνωρίζουμε, και συνειδητά, αφού ζαλισμένοι ανάμεσα εις τους θορύβους των υλικών προβλημάτων που αφήνουμε να ματώνουν την ψυχή μας, και χαμένοι από τον ίδιο μας τον εαυτό, ερχόμαστε κάποτε αντιμέτωποι με τη θανάσιμη άγνοια που καίει τα σωθικά μας. 

11 Ιουλίου 2016, κατάμεστος ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή… της Παναγίας της Κολοκυνθούς όπως είναι γνωστή η εκκλησία σε πολλούς πιστούς.

Παναγία Κολοκυνθούς ok

paisios-ok

Και ποιος δε θα ήθελε να γνωρίσει τον Αγιορείτη Παΐσιο; Σε όλη την οικουμένη, τα πλάτη και τα μήκη της γης, είναι γνωστή η Χάρις του Θεού εις την θαυμαστή ζωή του, διότι η αγάπη, ο ζήλος της ταπείνωσης και η πίστη του στο Θεό, προκάλεσαν όλη αυτή την ευλογία.

Όσοι τον γνώριζαν,

έμεναν έκθαμβοι στην ταπείνωση που τον εξύψωνε εις την ιερή Γνώση.

 

Γνώση, που ο ίδιος, ποτέ δεν απεδέχθη ότι κατείχε. Γι΄ αυτό και άπειρα τα θαύματα που ο Θεός μέσα από την αγία του ψυχή έκαμε. Ένα ακόμη λοιπόν σκεύος ιερό της Ορθοδοξίας μας, που κάθε άνθρωπος λύγιζε μπρος του σα τον επισκέπτονταν!!! 

PAISIOS 1

 

Και τώρα, μας δόθηκε αυτή η επουράνια Ευκαιρία να τον ζήσουμε παραμονές της ιερής του κοίμησης, ημέρα της Αγίας Ευφημίας όπου «συνομιλούσε μαζί της ο Άγιος», και να προσευχηθούμε εις την ιερή του μνήμη, αγγίζοντας τα πράγματα του με όλο μας το είναι, για να λάβουμε ευλογία!  

PAISIOS 2

Πατέρας Φιλόθεος

Και φυσικά, το άγιο Ευχέλαιον, μέσω του οποίου ένα ακόμη θαύμα βγήκε εις το φως, από άρρωστη γυναίκα στο Μανχάταν που έγινε καλά, αφού έλαβε το λαδάκι από ξάδερφο της στην Αθήνα, ο οποίος κάθε Δευτέρα επαρευρίσκεται για ευλογία. 

 

Και σήμερα, 12 Ιουλίου, ευρίσκονται ακόμη το σκουφάκι του και το μπαστουνάκι του εις τηον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κολοκυνθούς!!! 

 

Ο Πατέρας Φιλόθεος όχι μόνο εγνώριζε τον Γέροντα Παίσιο, αλλά ήταν κοντά του τις τελευταίες του ημέρες... εδώ, στη ζωή αυτού του κόσμου... 
 
 
PAISIOS 4
 

Με την άδεια και ευχή του Ιερέως Φιλόθεου, σας παρουσιάζω αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία ζωής για όλους, αλλαγής και μετάνοιας, αφού έχουμε την τιμή να βλέπουμε και να αγγίζουμε πράγματα προσωπικά ενός Αγίου!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΑΡΑΓΔΙ

Έφη Πασχάλη

© 2016 ToSmaradgi. All rights reserved. Η κοινοποίηση των θεμάτων μας επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται η "πηγή" tosmaragdi.com και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τροποποιείται το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε αυτό το δικτυακό τόπο.

κατασκευή ιστοσελίδων dynamicsite.gr