elen
 •  
  slide1-s


 • slide2-s

 • slide3-s2
 •  
  cover1B


 • cover2B

ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ

ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ 

ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ: Μέσα στην αγχωτική ατμόσφαιρα της απαισιοδοξίας, όταν προλάβουμε και θεραπεύσουμε το αρρωστημένο έδαφος με την πίστη της προσωπικής και κοινωνικής επιτυχίας μας, η αβεβαιότητα θα γίνει σκόνη και το μυαλό θα καθαρίσει. Πως μπορώ να πορεύομαι στην πυκνή ομίχλη και πόσο μακριά μπορώ να φτάσω δίχως φως; Και γιατί πάντα θέλω να φτάνω μακριά κι όχι ψηλά; Γιατί ποτέ δεν θυμώνω πρώτα με εμένα ώστε να μπορώ μετά να πω στον θανάσιμο άνθρωπο ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ, κι ίσως κάποτε μαλακώσει κι η δική του καρδιά; Ας αναρωτηθούμε, κι ας πούμε πρώτα ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ. Δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε με τον εαυτό μας, πόσο μάλιστα, μέσα στην πολύ επιθετική εποχή που ζούμε, να πούμε "εαυτέ μου μη με εμποδίζεις να ζω". Εμείς όμως εδώ, θα το κάνουμε πιο εύκολο.

Αγαπητοί μου... Γνωρίζω όπως κι εσείς, ότι η εξάρτιση από θανάσιμους ανθρώπους πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής δύναμης, τσακίζει την αξιοπρέπεια του συνόλου. Όμως, δικαιώματα σε θανάσιμους ανθρώπους, δίδονται μόνο από δούλους, δυστυχώς. Είναι λοιπόν ένας ολόκληρος λαός δούλος και δίδει εξουσίες που γυρίζουν εναντίον του; Αν όχι, τι είναι;

Τι είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει διάκριση και σωστή επιλογή; Τι μπορεί να είναι; Όταν ο πόνος συσσωρεύεται, "μας παίρνει η κάτω βόλτα" και ζητάμε ελπίδα εκεί που δεν υπάρχει. Τώρα όμως θα αναζητήσουμε αλλού την ελπίδα: εκεί που υπάρχει. Μάθετε πως όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Και πως καμία εποχή δεν λαμβάνει τα χαρακτηριστικά της από μόνη της.

 • Δεν θα μιλήσουμε για μία εποχή που δεσπόζει το ψέμα, εάν δεν υπάρχουν άνθρωποι που λένε ψέματα.
 • Δεν θα μιλήσουμε για μία εποχή πολέμου, εάν δεν υπάρχουν άνθρωποι και λαοί που πολεμούν.
 • Δεν θα μιλήσουμε για μία εποχή μίσους, εάν δεν υπάρχουν άνθρωποι στο σύνολο τους, που μισούν.

  Θα μιλήσουμε όμως για μία εποχή που έφτασε η εξέλιξη της υλικής ζωής στα ύψη, ανεξάρτητα με "τι" και "πόσα" λαμβάνει ο καθένας, γιατί εδώ μιλάμε για τις δυνατότητες που υπάρχουν για να λάβει, και όχι για τις δυνατότητες που έχει ο ίδιος για να λάβει. Αυτό για παράδειγμα, θα συμβεί γιατί κάποιοι, πολύ απλά, ασχολήθηκαν με την τεχνολογία. Δεν ασχολήθηκαν όλοι. Ασχολήθηκαν οι λίγοι για τους πολλούς. Αυτοί οι λίγοι σημάδεψαν με το πέρασμα τους τη δική τους γενιά.

  Θα μιλήσουμε και για μία εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας έκανε μεγαλύτερη την αναζήτηση της ύλης, και έπνιξε τη φωνή της πνευματικής αναζήτησης. Και εδώ, σε αυτό το τελευταίο θα σταθούμε, διότι αυτό το τελευταίο χαρακτηρίζει τώρα τη δική μας εποχή.

Συμπέρασμα; Οι λίγοι αγωνίζονται και οι πολλοί καταναλώνουν. Σκέψου που ανήκεις. Στους λίγους ή στους πολλούς;

© 2016 ToSmaradgi. All rights reserved. Η κοινοποίηση των θεμάτων μας επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται η "πηγή" tosmaragdi.com και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τροποποιείται το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε αυτό το δικτυακό τόπο.

κατασκευή ιστοσελίδων dynamicsite.gr