elen
  •  
    slide1-s


  • slide2-s

  • slide3-s2
  •  
    cover1B


  • cover2B

Η Ανθρώπινη γλώσσα  δεν αναγνωρίζει τη θανάσιμη

Έφη Πασχάλη 

Από δω που βρίσκομαι ως την άκρη του κόσμου κι απ’ άκρη σ’ άκρη, αν άπλωνε τα δίχτυα της η αγάπη και τύλιγε όλους, πόσες ευτυχίες θα γεννιόντουσαν τότε και θα έσβηναν πίκρες πολλές που σα φωτιά τώρα καίνε… Δεν είμαι άνθρωπος ονειροπόλος, παρά ένας μικρός οραματιστής κι ένας μεγάλος συνάμα μέσα στον κόσμο μου που στην ουσία εντάσσεται στον κόσμο ολονών και επιζητεί την ένωση ώστε να φτιάξουμε έναν κοινό. Μία ένωση που στην ουσία δεν ξεκινήσαμε ποτέ. Ένα απέραντο "γιατί" σα την απέραντη μοναξιά των ποιητών, γίνεται εμμονή και θέλει επειγόντως να λάβει απάντηση.

Γιατί δεν πετύχαμε να ζούμε με αγάπη; Αγάπη: λέξη απαρατήρητη στην εξουσία, αλλά τραγική η απουσία της, αφού εξαιτίας της οι αποφάσεις επηρεάζουν την πλειοψηφία των λαών. Αν μπορούσαμε να ακούσουμε τους θρήνους των αγγέλων για κάθε ψυχή που παρασύρεται και χάνεται, θα σβήναμε από τον πόνο τους. Για ποιους αγγέλους μιλώ; Αγάπη, άγγελοι... πολλά "άγνωστα στοιχεία" μαζεύτηκαν.

Λόγω του υπέρμετρου πάθους τους για τη φθορά, οι θανάσιμοι προσπαθούν να μολύνουν ευαίσθητες ψυχές. Αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα δώσω το δίκιο ή το άδικο. Μήτε παίρνει επάνω του τόσο βάρος το Σμαράγδι. Τα γεγονότα, δεν μας δίδουν ποτέ το δικαίωμα της θανάσιμης κριτικής εναντίον τους, παρά μόνο της καταγραφής. Οι θανάσιμοι ηγέτες λοιπόν, έχουν την αίσθηση μιας αξίας ανύπαρκτης, αφού σε τόπο και χρόνο χαμένοι, αόρατοι και ρηχοί, ξεριζώνουν από το μυαλό τους κάθε ταπεινή ιδέα και τη θέση της παίρνει ο εγωισμός. Βλέπετε πως τα ίδια τα γεγονότα τους χαρακτηρίζουν. Η περηφάνια τους, να δείχνουν σε όλους θηρία και αρχηγοί, δεν αναιρεί το αυθεντικό τους χαρακτηριστικό: κηφήνες του χάους. Υπονομεύουν τα βήματα του αθώου πλήθους και δεν αποδέχονται την ύπαρξη του. Αυτή είναι η πιο καθοριστική αιτία κι αφορμή μαζί, του στερημένου γέλιου του απλού ανθρώπου.

Μακάρι μια μέρα οι θανάσιμοι όλου του κόσμου να μάθουν μία γλώσσα ανώτερη και με πιο πλούσιο λεξικό. Η ανθρώπινη γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα της επικοινωνίας και δεν αναγνωρίζει τη θανάσιμη την οποία επιμελήθηκε αυστηρώς η αυθάδεια του "εγώ".

 

© 2016 ToSmaradgi. All rights reserved. Η κοινοποίηση των θεμάτων μας επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται η "πηγή" tosmaragdi.com και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τροποποιείται το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε αυτό το δικτυακό τόπο.

κατασκευή ιστοσελίδων dynamicsite.gr