elen

pasxaliΕΑΥΤΕ ΜΟΥ

ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ

ΝΑ ΖΩ

Προσωπική και Κοινωνική Ανάπτυξη μέσα από τη Δημιουργική Σταδιοδρομία Ζωής Ηθικών Αξιών και Αρχών σε όλα τα επίπεδα 

ΜΑΘΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ  ΣΤΟΧΟΥΣ - ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ

Α' Μέρος: Ένα ευχάριστο λογοτεχνικό και άκρως διδακτικό παραμύθι Βασιλιάς Άγγελος "Ο Αδερφός μου"

Απόσπ. 

Μην είναι το θέμα σου ο φόβος κι αποδέχεσαι την ύπαρξη του. Άλλαζε θέμα για να αλλάζει κι εκείνος πορεία. Σαν έρθει η τόλμη, θα σκιαχτεί και θα φύγει. Να είσαι βέβαιος. Η δύναμη που του δίνεις δίχως να καταλαβαίνεις, είναι η δική σου δύναμη, αυτή που ακόμη δε βλέπεις. Αυτός δυναμώνει, εσύ αποδυναμώνεσαι.

Αγνόησε τον. Γίνε Αετός στα ύψη της αξιοπρέπειας. Απελευθερώσου. Τότε θα μαθαίνεις τις παγίδες του. Κι εγώ τις μάθαινα κάθε που οι φλέβες μου έσπαγαν κι άνοιγαν δρόμοι μπροστά μου για αγώνα. Κάπου εκεί, τα ιερά ‘’πρέπει’’ και τα δικά μου ‘’θέλω’’, αποδείχτηκε πως δεν ήταν σε δρόμους παράλληλους όπως νόμιζα, αλλά σε έναν δρόμο. Ήμουν λοιπόν τόσο δυνατός; Σίγουρα όμως κι εγώ, κάτι ήμουν. 

 

Β' Μέρος: "ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ" αποτελούμενο από 12 ΚΕΦ στα οποία η Πραγματικότητα του ήρωα μας θα αναμετρηθεί με τη δική μας, ώστε να φτιάξουμε μία εμπράκτως Νέα Πραγματικότητα Ζωής. ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ

Απόσπ. 

«Η υπομονή και η σιωπή μας αποτρέπουν από πάσης λογής μπερδέματα. 

Τα μπερδέματα της ανυπομονησίας βγάζουν τόσο επικίνδυνο λόγο από το στόμα μας, κι ενώ δεν το καταλαβαίνουμε, αλλοίμονο ποιος θα μας ακούσει και πως θα το μεταδώσει. Η αλλαγή που ζητάμε στην πραγματικότητα μας απαιτεί σεβασμό. Ο σεβασμός θα μας ηρεμήσει και θα μας φανερώσει την άμεση ανάγκη μας, κι όχι η ανησυχία και το πόσο συχνά σκεφτόμαστε κάτι διαδίδοντας μάλιστα την καθυστέρηση του. Πολλοί είναι προσκολλημένοι σε πράγματα που δε θέλουν πραγματικά, κι ενώ φαίνεται αυτή η κατάσταση ως μετουσίωση εμμονών κι όχι επιθυμιών, συμβαίνει αυτό, γιατί φοβούνται τις λιγοστές πιθανότητες επιτυχίας σε αυτά που θέλουν πραγματικά, λόγω των θανάσιμων.

Είναι σκληρό να μη με αφήνουν να ανασάνω και να γίνονται θεατές στο δράμα της ζωής μου θα πουν οι υποψήφιοι Αετοί».

 

Γ' Μέρος: Γράμμα σε έναν θανάσιμο: <<ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ>>

Απόσπ.

«Ανέλαβες να κυβερνήσεις και κυβερνήθηκες απ’ το χώμα που πλάστηκες. Το «εγώ» σου κάθισε σε θρόνους χρυσούς. Αυτό σου άξιζε. Ένας θρόνος από ύλη. Σήκω και δες τι μπορεί να σου προσφέρει τώρα η ύλη. Δόθηκε για ευλογία και την έκανες κατάρα. Μίλησες της. Πάρε ενέργεια αγάπης απ’ αυτή. Μπορεί να σε λυπηθεί και να σου δώσει λίγη, αν έχει. Γονάτισε στο θρόνο της για να σε βοηθήσει».

© 2016 ToSmaradgi. All rights reserved. Η κοινοποίηση των θεμάτων μας επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται η "πηγή" tosmaragdi.com και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τροποποιείται το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε αυτό το δικτυακό τόπο.

κατασκευή ιστοσελίδων dynamicsite.gr