elen
  •  
    slide1-s


  • slide2-s

  • slide3-s2
  •  
    cover1B


  • cover2B

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ 

ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

ΚΑΠΟΤΕ...Οι αλήθειες ήταν ανθισμένες κι οι δρόμοι στρωμένοι με ροδοπέταλα. Μετά ήρθαν τα ψέματα που πάγωσαν τις αλήθειες και τις έκρυψαν. Ωστόσο, αυτές συνέχιζαν να παίρνουν οξυγόνο από την αγάπη. Έτσι ο κόσμος χωρίστηκε στα δύο, και στο εξής, όποια αλήθεια έβγαινε στο φως, το ψέμα έπεφτε πάνω της και την έκρυβε στέλνοντας τη ξανά στον κόσμο της. Ο ήλιος δεν μπορούσε να δει τα "λουλούδια" του. Σύμφωνα με το Νόμο του Θεού αυτό ήταν άδικο. Μα όσο οι αλήθειες ενώνονταν μεταξύ τους κι αυξάνονταν, τα ψέματα κινδύνευαν από τυχών φανερή τους παρουσία, γι' αυτό και τα θανάσιμα συμφέροντα σκορπούσαν πλέον την εκμετάλλευση με δύο τρόπους: πότε ύπουλα και πότε βίαια. Ύπουλα με τα ψέμα, για να μην τα καταλαβαίνει κανείς, και βίαια με το θάνατο της αλήθειας, για να μην σηκώνει κανείς κεφάλι. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ...

Συνεχίζεται με αλήθειες ελεύθερες πια, γιατί μέσα από τη Θεϊκή Συμμαχία έλαβαν πνευματικά φτερά κι ο εγκλωβισμός τελείωσε. Οι αλήθειες έβγαλαν Αετούς. Ανθρώπους δυναμικούς... που θα προσπαθήσουν για την Ένωση. Κι ίσως γίνει κάποτε...   

ΚΟΜΒΟΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ: Η Δημιουργική Σταδιοδρομία μοιάζει με κόμβο πάνω στον οποίο παρατηρούμε τις επιλογές μας. Καμία πορεία δεν μπορεί να επιτύχει χαραγμένη σε αδιέξοδα διότι βρίσκει τοίχους. Αποφάσεις του αέρα και υπογραφές της άμμου, εκπροσωπούνται από συμπεριφορές αποπνικτικές εις βάρος της αξιοπρέπειας. Οι καιροί απαιτούν το μεγάλο άλμα της υιοθέτησης των Ηθικών Αξιών και Αρχών, για την αντιμετώπιση της απληστίας σε μία κατά μέτωπον επίθεση εναντίον της. Η απληστία έφερε τη δουλεία κι έφτιαξε δούλους. Τους σύγχρονους δούλους.

Και ιδού η θανάσιμη εξίσωση:
Η απληστία έφερε το άγχος.
Το άγχος έφερε την άμετρη ταχύτητα σκέψης.
Η άμετρη ταχύτητα σκέψης έφερε τον παραλογισμό.
Ο παραλογισμός έφερε τον αποπροσανατολισμό.

ΘΑΝΑΣΙΜΟΙ: Είναι οι ιδρυτές της παραπάνω εξίσωσης. Οι θανάσιμοι σταματούν τη ροή της ζωής εμποδίζοντας την καλή της υγεία και μεταλλάσσοντας τους ανθρώπους που οι ίδιοι στοχεύουν, σε δούλους. Προκαλούν ακόμη και το θάνατο εφόσον είναι οι μεγάλοι μισητές των Ηθικών Αξιών και Αρχών που έχουν προτεραιότητα τους αυτές οι Αρχές, τον σεβασμό.

ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΒΟΥ: Τόσο οι θανάσιμοι όσο και οι δούλοι βρίσκονται εκτός κόμβου, και άρα, σε δρόμους  επικινδύνους.

ΕΝΤΟΣ ΚΟΜΒΟΥ: Δημιουργική Σταδιοδρομία έχουν μόνο οι Αετοί. Οι άνθρωποι που βυθίζουν τη λογική τους στην καρδιά, και σε κάθε τους λόγο, απόφαση και υπογραφή, σκέπτονται εάν πραγματικά ωφελούν τον εαυτό τους και τους άλλους. Οι Αετοί κατακτούν τα πνευματικά ύψη αποκτώντας μία δύναμη λαμπερή που τους φτάνει όμως στο μέγιστο της ταπείνωσης. Η κατάσταση τους είναι η μετουσίωση μιας σπάνιας σημαντικότητας που μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ: Oι προσπάθειες ανόδου δεν είναι αποκυήματα μιας τρελής φαντασίας, διότι αυτού του είδους φαντασία ξοδεύτηκε όλη από τα θανάσιμα μυαλά που την έκαναν πράξη, και δεν έμεινε για τους Αετούς. Οι προσπάθειες ανόδου είναι αφανή γεγονότα που διψάνε για μία Νέα Πραγματικότητα, ώστε να επικυρωθούν και εμπράκτως οι δυνατότητες τους.

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ: Η δημοσιογραφία σε σχέση με θέματα Προσωπικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, απαιτεί υπακοή στην έρευνα, αποδοχή της αντικειμενικής αλήθειας και τόλμη στην προσωπική εμβάθυνση. Βεβαίως, σκληρή και σοβαρή δουλείά για έμπρακτη Ανάπτυξη. Όταν ο σεβασμός ξεκινάει από τον ίδιο μας τον εαυτό, το μόνο βέβαιο είναι πως θα φτάσει και εις το σύνολο.

ΣΤΟΧΟΣ: Υψηλές αναζητήσεις θα περάσουν στο σκοτάδι κάθε λανθασμένο τρόπο αντιμετώπισης όποια κατάσταση κι αν βιώνουμε, για να μας πείσουν τελικά πως ακόμη και σε μία στοίβα από θρήνους κι αποτυχίες, υπάρχει ζωή. Διότι όπου υπάρχει κραυγή, υπάρχει ακόμα ζωή.

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΠΕΤΡΑΔΙ "ΣΜΑΡΑΓΔΙ" ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ μέσα από το Σμαράγδι, θα ανακτήσουμε τη Θεμελιωμένη Λογική για μία Νέα Πραγματικότητα στην κάθε μας ημέρα. 

© 2016 ToSmaradgi. All rights reserved. Η κοινοποίηση των θεμάτων μας επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται η "πηγή" tosmaragdi.com και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τροποποιείται το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε αυτό το δικτυακό τόπο.

κατασκευή ιστοσελίδων dynamicsite.gr