elen
  •  
    slide1-s


  • slide2-s

  • slide3-s2
  •  
    cover1B


  • cover2B

ΗΘΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η Δημιουργία και η Σταδιοδρομία έχουν ένα κοινό σημείο συνάντησης και ταύτισης. Εξαρτώνται από την ίδια τους την έννοια και φτιάχνουν μία συνιστώσα συνυφασμένη με την ύλη και το πνεύμα. Ωστόσο, είναι και οι δύο καθοριστικές. Ένιωσα την ανάγκη να εμβαθύνω στη λέξη «δημιουργία» και να την τοποθετήσω στην καθημερινή μας πορεία, να δω πως κινείται και τι αποτέλεσμα έχει. Ζω λοιπόν ανάμεσα σε ανθρώπους και με ανθρώπους, επικοινωνώ και συνεργάζομαι μαζί τους, αλλά όλοι είμαστε διαφορετικοί. Και μπορεί η διαφορετικότητα να δημιουργεί εντάσεις, η αλληλοσυμπλήρωση όμως φέρει την επιτυχία και την ασφάλεια.

Δεν δημιουργούμε όλοι το ίδιο, δηλαδή με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο, όλοι δημιουργούμε σε μία ήδη υπάρχουσα δημιουργία μέσα στην οποία εντασσόμαστε ως δημιουργήματα. Η πίστη στο δημιούργημα και όχι στον Δημιουργό, δυσκόλεψε τόσο τη ζωή, που αναμενόμενο ήταν να ζητάμε βοήθεια μόνο ο ένας από τον άλλο, κι η ψυχή να είναι θεατής με σκυμμένο κεφάλι.

Όπου υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει άλυτη δυσκολία, και τα εμπόδια τα ονομάζουμε “δοκιμασίες”. Όπου όμως δεν υπάρχει αγάπη, τα εμπόδια είναι δηλητήριο που το φτιάχνει καθένας με αποκλειστικά δική του συνταγή και ευθύνη.

Ολόκληρο το σύμπαν είναι Νόμος. Ορίζεται από το Νόμο που δόθηκε από τον Δημιουργό, με μία ασύλληπτη ισχύ και βαρύτητα διότι δεν έχει παρελθόν. Δημιουργήθηκε μέσα εις τον χρόνο και πριν από τον χρόνο.

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ: Θα κάνω μία μικρή αναδρομή σε μία λέξη που πάντοτε τόνιζα στις εκπομπές μου, την αγάπη. Πως ένας άνθρωπος δημοσιογράφος μιλούσε για αγάπη; Και γιατί δεν ήμουν κι εγώ ένας ψυχρός στρατιώτης που ακολουθεί την ψυχρή καταγραφή των γεγονότων; Κάποτε κάποιοι γελούσαν με την αγάπη. Ποιος μπορεί τώρα να γελάει και να αφήσει την ηχώ του γέλιου στα τραπεζάκια των πάνελ που κρίνουν και κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα, δίχως πάλι να μιλούν για αγάπη;

Στα συνειδητά επαναλαμβανόμενα λάθη, λύση δεν έρχεται εύκολα. Όπως και η ανταλλαγή απόψεων, πότε συμπληρώνει τα κενά και πότε δημιουργεί κενά. Είδα λοιπόν και κατάλαβα πολλά. Διδασκόμουν και μετά αποφάσιζα τι κρατώ και τι όχι. Ταξίδια και Σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Εσώτερης Αναζήτησης σε πολύ λεπτά θέματα, ακόμη και σε μονοπάτια διαλογισμού, αποτελούσαν μερικές φορές στη σκέψη μου "σφήνες" για την εξέλιξη μου, και εμπόδια, παρά άνοδο, αφού έπρεπε να μάθω σωστά και να ξεκαθαρίσω. 

Κανένας δεν είναι τέλειος. Ωστόσο, τέλειος ας είναι ο αγώνας μας για να γίνουμε Άνθρωποι, έστω και μέσα στις ατέλειες του.

ΗΘΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: Όλο το Σμαράγδι έχει βάση του τη Δημιουργική Σταδιοδρομία. Κάθε θέμα του είναι μηνύματα κι όχι επίδειξη γνώσεων. Είναι Ευθύνη Ηθική. 

© 2016 ToSmaradgi. All rights reserved. Η κοινοποίηση των θεμάτων μας επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται η "πηγή" tosmaragdi.com και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τροποποιείται το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε αυτό το δικτυακό τόπο.

κατασκευή ιστοσελίδων dynamicsite.gr