elen
  •  
    slide1-s


  • slide2-s

  • slide3-s2
  •  
    cover1B


  • cover2B

Ψέματα & Επιλογές
Τρεις πολύ δυνατές Ασκήσεις

Αν και όλη η Δημιουργική Σταδιοδρομία είναι μία άσκηση, οπωσδήποτε πάντα χρειαζόμαστε το καταστάλαγμα ή κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αυτό το «λίγο» που θα ονομαστεί «συγκεκριμένο», θα ζητήσει από εμάς πράξεις. Στην ουσία, άσκηση σημαίνει πράξη. Ενέργεια δηλαδή. Ενεργώ.

ΑΣΚΗΣΗ 1η 

Μείνε κάπου ήσυχος και κάνε μία μικρή αναδρομή στην ημέρα που πέρασε. Ποιους συνάντησες; Τι είπατε; Πόσες αλήθειες και πόσα ψέματα ειπώθηκαν από εσένα; Πόσες αλήθειες και πόσα ψέματα νομίζεις ότι ειπώθηκαν από τους άλλους; Έχει ξαναγίνει; Γράψε σε παρακαλώ τα παραπάνω. Προσπάθησε να θυμηθείς σχετικές λεπτομέρειες. Μην γράψεις όμως τα πάντα. Το γράψιμο στα αρνητικά πράγματα, δεν κάνει ιδιαίτερα καλό.

Παράδειγμα: Σήμερα συνάντησα την Ελένη. Ήθελε να της πω τα νέα μου. Εγώ όμως δεν της τα είπα όλα. Μήτε ήθελα να φανεί πως δεν είμαι καλά. Μήτε πως δεν πάνε καλά οι δουλειές μου. Δύο ψέματα λοιπόν και μάλιστα πολύ μεγάλα. Νομίζω πως έκανε κι εκείνη το ίδιο. Σιγά μην είπε την αλήθεια. Από εκεί και πέρα ας θυμηθούμε το σκηνικό και να εν συντομία γράφουμε τις λέξεις ''κλειδιά''.

Παράδειγμα: Με κούρασε αυτή η συνάντηση. Έχασα το χρόνο μου. Καλά να πάθω. Άλλη φορά να προσέχω. Αφού δεν ήμουν σε θέση να βγω, γιατί βγήκα; Σιγά και μη της έλεγα ότι δεν είμαι καλά. Θα χαιρόταν αν το μάθαινε. Μπορεί όμως κι όχι. Παράξενη κι αυτή. Δεν τα λέει όλα. Φυλάγεται.

Από όλες αυτές τις σκέψεις που θα δείτε ότι θα έρχονται με μεγάλη ταχύτητα και η μία πάνω στην άλλη, γράφω μόνο την ουσία: Ήμουν ένας άλλος εαυτός, κι όχι εγώ. Πέρασα άσχημα.

ΑΣΚΗΣΗ 2η

Πόσο συχνά λες αυτά τα αυθόρμητα κι αθώα ίσως ψέματα και σε ποιους; Το ψέμα είναι ένα κακό σημάδι που προδίδει μία κατάσταση εγκλωβισμού. Η παρουσία του στον λόγο μας, σημαίνει ότι θέλουμε να προφυλαχτούμε από ανθρώπους που προφανώς δεν έχουμε τη δύναμη να τους πούμε να μας αφήσουν ήσυχους. Είναι όμως επιλογές μας. Για να μην αναγκάζεσαι να λες ψέματα, πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που σε ωθεί στο ψέμα. Εάν είναι η συμπεριφορά του ανθρώπου που έχεις απέναντι σου, τότε συζήτησε το μαζί του. Εντόπισε το στοιχείο εκείνο που σε ενοχλεί και θέσε το επί τάπητος.

ΑΣΚΗΣΗ 3η

Κάνε μία λίστα με τους ανθρώπους που λες πάντα την αλήθεια και μία δεύτερη λίστα με τους ανθρώπους που δεν λες πάντα την αλήθεια.

Αν νιώθεις πως σε εξαναγκάζουν κάποιοι να μην είσαι ο εαυτός σου, απέβαλλε από τη ζωή σου κάθε επικοινωνία μαζί τους. Μήτε εσένα κάνει καλό μήτε στον συνομιλητή σου να ακούει πράγματα που δεν ισχύουν. Βεβαίως, πρώτα καταστρέφεις τη δική σου ζωή, γιατί έτσι δε θα μπορείς να λάβεις βοήθεια κι από τους σωστούς ανθρώπους. Η ολοκληρωτική αλήθεια είναι αυτή που προσελκύει τους αληθινούς ανθρώπους και όχι μία ζυγαριά που πότε γέρνει στο ψέμα και πότε στην αλήθεια.

 Η αλήθεια είναι αυτή που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον σπουδαίων ψυχικά ανθρώπων και θα γίνεις αγαπητός.
  Η αλήθεια είναι αυτή που θα αλλάξει τη ζωή σου, θα σε δυναμώσει και θα σε πάρει από τη μιζέρια.

Στην κατηγορία Βήμα Ομορφιάς, το άρθο «Πορσελάνινη Κούκλα» δίδει άριστα τα μηνύματα που θίγουμε σε αυτό το μέρος της Δημιουργικής Σταδιοδρομίας.

© 2016 ToSmaradgi. All rights reserved. Η κοινοποίηση των θεμάτων μας επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται η "πηγή" tosmaragdi.com και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τροποποιείται το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε αυτό το δικτυακό τόπο.

κατασκευή ιστοσελίδων dynamicsite.gr