Όταν τα λόγια του καλού σου δεν έχουν όρια συμβατά με την αλήθεια, βουλιάζεις στα κύματα του διπρόσωπου ενθουσιασμού του κι εμποδίζεται ο έρωτας να μιλήσει με τον δικό του τρόπο. Τρόπο συνειδητά σοβαρό. Λόγια που δεν φιλτράρονται σε λογική και καρδιά και φαίνονται τόσο συμπαντικά σταλμένα που αμέσως τα πιστεύεις σαν τ’ ακούς, γίνονται μαχαίρια και πληγές καθώς ξεχνιούνται απ’ το στόμα που τα έλεγε. 

Το σκάει δίχως εξήγηση γιατί δεν μπορεί ν’ απολογείται για την προδοσία, την επιπολαιότητα και το ψέμα του. Σκορπίζει μέσα σου τόσους θανάτους η σκληρότητά του αλλά δεν τον νοιάζει γιατί πολύ απλά, έτσι θέλει._ Όπου μπαίνει η τελεία κι η παύλα, η σιωπή θρηνεί…  

Τρελαίνεσαι, αρρωσταίνεις, σε καταπίνει η γη κι είσ’ ακόμη ερωτευμένη μαζί του. Μυστήρια διαδρομή ο έρωτας. Δώσε όμως τώρα τη σκυτάλη στη λογική. 

Έκλαψες, ξεριζώθηκε το σώμα σου απ’ το ίδιο σου το σώμα, έγινε μπάλα η καρδιά σου στα πόδια του και την κλότσισε, σκουπίδι η αγάπη σου στα χέρια του και την πέταξε στους δρόμους να τη φαν τα σκυλιά. Μα τα σκυλιά δεν την πείραξαν, γιατί ευωδίαζε η αγάπη ευλογία.

Γυναίκα εσύ, δυναμική, έχεις συμμάχους τώρα, πιο πολύ από ποτέ! Το Θεό. Γυναίκα εσύ, δυναμική, έχεις φίλους που εκείνος πιστεύει ότι έχει, μα δεν έχει. Πίσω απ’ την πλάτη του τον φθονούν, κι εσύ τους άκουσες κάποτε που σχεδίαζαν να τον βλάψουν, αλλά ποτέ δεν του το είπες, γιατί απλά, δεν θα σε πίστευε.

Δες… Η ψυχή σου άντεξε και σου έφερε τα νέα σου φτερά, στο λαμπρό σου μέλλον να πετάξεις για την αληθινή ευτυχία.

Τα ανεύθυνα λόγια όταν κάποτε λείψουν απ’ τον έρωτα, οι τσαρλατάνοι των συναισθημάτων θα βγάλουν τα προσωπεία τους γιατί θα τους καίνε. Είναι φωτιά η υποκρισία. Πάντα όμως η καρδιά, θα’ χει τον πρώτο λόγο… 

Τους χτύπους μου σου στέλνω, να ξεπαγώσει η καρδιά σου, να θυμηθεί πως ήμουν ο έρωτάς σου.

Βγες απ’ τον λήθαργο που έπεσες στις πλάνες τις παγίδες, και πίστεψες πως ήτανε επιλογή δική σου. 

Διαφεντεύουν τη ζωή, σκοτώνουν την αγάπη, κάτω από τα πόδια τους έγινες μονοπάτι. 

Φύγε απόψε να σωθείς, να σώσεις και εμένα, που στους θανάτους μου μιλώ, κι είδηση δεν πήρες! 

Έφη Πασχάλη   

 

Share This

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!